Friday, 30 December 2016

Girls Day Out - PD JE

Assalamualaikum.

ni kisah hari tu


Hari tu meluangkan masa dengan kengkawan. Kebetulan, kawan dari Palong datang rumah. Ya ampun, palong je pun. Dia punya kecoh tu jangan cakaplah. Bila mana si palong ni datang rumah, jadinya si Uia dengan si Setiawangsa pun datang memeriahkan bilik ku yang sedia sempit ni.

K k -,-


Kami ke sini.

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=


Main benda ni sekali pastu balik 


PD JE PUN. Aduhai
PORT DICKSON


Malam tu memang plan nak bermandi manda esoknya. Memula plan nak ke PD, ni idea aku la. Pastu nak ke Sg Kanching, ni pun idea aku juga. Nak ke Taman Tema Air Bangi tu pun dalam plan juga. Kalau aku, aku nak ke sungai je sebab dekat pun dekat, jimat pun jimat kan setakat bayar parking je. Sebelum tidur kami dah pakat setuju nak ke bangi tu je. Tapi harga tiket melampau lampau + si sukun ni cakap nak g jauh. Semua sepakat nak ke PD saja



Selenge selenge bermain air
(yah, ja, da, jed)










sang selenges dah penat mandi, makan. Muka dah macam belacan before after. 


Tapi tempat ni sedap gila ok. Kitorang sampai tambah tambah nasi dia. NASI KUKUS AYAM COWBOY kalau tak silap. Dari pantai pantai peranginan nak ke Teluk Kemang tu dia blah blah kiri tu. Tersorok sikit. Jeddah cakap tempat ni pernah viral. Tapi entah lah, aku tak tahu pula. 


Banyak kejadian memalukan kat sini. Aku tak boleh naik banana boat tu pastu adik tu tengok gelak gelak. aish, akak babap buntut kang. jeddah tolong aku dia jatuh dalam laut balik la, si dayah acah acah ingat tempat tu dalam walhal dah boleh jejak pasir la, selipar yah putus sebab dia tuduh jeddah makan aiskrim batang aiskrim tu buang merata balasannya selipar dia putus on the spot la


Throwback PD, 17/12/2016