Thursday, 25 October 2012

sup perut


Assalamualaikum..


Alhamdulillah, dapat juga sendawa sebab makan sup perut tadi. Sup perut dekat Kelantan adalah sup yang paling tiptop yang boleh bikin otak membeku dan air liur meleleh tanpa henti. Tak caya, cubalah!!






Dulu aku sekali pandang je sup perut ni. Sebab dia perut. Aku terfikir, perut lembu yang lendir-lendir, pastu ada darah tepi-tepi. Dimakan!! Dulu aku tak suka lembu, sebab bau dia busuk. Busuk gila! Kenapa orang boleh makan perut lembu sedangkan lembu ni busuk. (apa kena mengena bau lembu dengan perutnya. Ada kaitan ke?)


euwwww, perut lembu. ahaksss



Time tu, mak aku malas nak masak. Kebetulan ayah ada time tu. Mak ajak makan kat luar, tempat tu memang popular gila dengan sup perut ni. Ramai pelanggan hadap mende alah tu.Mak, ayah dan adik order sup perut ni. Mak cakap aku nak makan apa? Aku tak tahu nak makan apa, akhirnya mak order sup perut untuk aku. Aku tak makan time tu. Aku tengok diorang ni makan dengan lahapnya. Cis!!



Aku jeles lalu ambil sudu, rasa kuahnya dengan muka yang ermmm. Mak tengok aku. Dia kata, kalau taknak makan, tak payah makan. Aku try makan satu perut tu. Gigit slow-slow,otak aku terus mengatakan wow!! dapnyeww. Aku rasa lagi dan lagi. Dan akhirnya habis -_-!



Kesimpulannya, sup perut sangat-sangat sedap. Tada >_<!